Världens Mat på Hisingen – en kulinarisk groddplats

Köket ”Världens Mat på Hisingen” är en del i One Stop Future Shops arbete för att underlätta för kvinnor som bor på Hisingen i Göteborg att utveckla affärsidéer inom mat och matförädling och testa dem. I detta arbete har flera kvinnliga blivande och befintliga företagare från olika delar av världen utvecklat företag såsom catering med smak från världens alla hörn, integrations-musli, vegetariska soppor, marmelad och sylt, olika oljor och smaksatt salt. Vår ambition är att underlätta möjligheterna för att lönsamt driva företag kopplat till mat och att särskilt i uppstartsfas hjälpa företag finputsa sin affärsplan för att på så vis minska risken för konkurs.

Sedan början av sommaren 2016 har köket varit igång. Här producerades till exempel delar av maten till Ö-festen på Ringön som gick av stapeln den 3 september. Köket ligger inrymt på Mötesplats Lundby, Blackevägen och är en kostnadsfri möjlighet för nya entreprenörer att pröva sina idéer.

Jasmine Soufi är en av One Stop Future Shops delprojektledare med ansvar för köket och du är varmt välkommen att kontakta henne på 031-3665449 eller e-post: jasmine.soufi@vh.goteborg.se

Text: Anders Feldt
Foto: Ana Gema Tolentino