Satsning på företagsamt Hisingen ger resultat

Över 400 deltagare från Göteborg och 23 nystartade företag på Hisingen sedan starten i april förra året. Det är resultaten när EU-projektet One Stop Future Shop summerar det första året.

– Det har varit ett stort inflöde direkt från start där vi nästan inte hunnit med att fylla det behov som finns. Totalt har vi haft 202 individuella företagsrådgivningar – och om vi ser till hela Göteborgsregionen har 56 företag startats bland deltagarna, säger Daniela Ölmunger, projektledare för One Stop Future Shop.

One Stop Future Shop erbjuder flerspråkig företagsrådgivning i Biskopsgården och har initierats av de tre stadsdelarna på Hisingen, i samverkan med aktörer som Business Region Göteborg och Röda Korset. Syftet med projektet är att bidra till att göra Hisingen till en mer företagsam plats att verka på.

– Under 2017 lägger vi ytterligare fokus på att nå de som står längre ifrån det mer etablerade starta eget-stödet. Nu i år kommer vi bland annat att fortsätta utveckla vår matinkubator, och snabbspåret för nyanlända entreprenörer växlar upp. Men vi är också öppna för förslag – så den som har idéer om hur vi kan bidra till ett mer företagsamt Hisingen får gärna höra av sig, säger Daniela Ölmunger.

Exempel på typer av Hisingsföretag som startats under året efter kontakt med projektet är: en second hand butik med lokaler på Kyrkbytorget, en digital hemläkarjour och ett smyckesföretag med inspiration från Mexico.

Kontaktuppgifter:
Daniela Ölmunger, projektledare One Stop Future Shop.
E-post: daniela.olmunger@vh.goteborg.se
Telefon: 070 785 02 01

Om One Stop Future Shop
EU-projektet One Stop Future Shop erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till nyföretagare (och befintliga företagare) i Västra Götalandsregionen, särskilt i Göteborgsområdet. Projektet har också fokus på hållbarhet och socialt företagande. Det långsiktiga målet med One Stop Future Shop är att bidra till att Västra Götalandsregionen ska ses som en entreprenöriell och företagsam plats för alla och att fler ska komma i självförsörjning.

One Stop Future Shop är ett EU-projekt som har initierats av de tre Hisingsstadsdelarna SDF Västra Hisingen, SDF Lundby och SDF Norra Hisingen. Projektet genomförs i samarbete med: Göteborgslokaler, Lokalförvaltningen, Business Region Göteborg, Röda Korset och Göteborgs universitet (Sahlgrenska school of innovation and entrepreneurship).

One Stop Future Shop är delvis finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden och är det största samverkansprojektet inom fonden i Västra Sverige.