7/9 Idédagen! – inför #pitchagbg

Denna dag får idéer ta all plats!

Seminarier och workshops med fokus på framtidens idéer, idégenerering och innovation – utifrån människans behov.

Juryutmaningar

Klockan 16-17
Jurymedlemmarna från Volvo Cars, HiQ, Stena Fastigheter och Vännplatsen har lämnat in olika samhällsutmaningar som de vill ha hjälp med.  Under Idédagen! presenterar juryn utmaningarna och du har möjlighet att ställa frågor direkt. På #pitchagbg den 21 september har du sedan möjlighet att tävla med din lösning på deras samhällsutmaning. Ta en titt på deras utmaningar och se om inte du har en intressant lösning att pitcha för dem?

Seminarier på Idédagen

Klockan 17-17:30
Seminarie – Framtidens idéer: Volvo Cars bjuder in oss till framtiden med Aric Dromi som är futurologist. Seminariet med handlar om trender och filosofiska idéer i framtiden med titeln ”Rewriting innovation”.

Klockan 17:45-18:15
Seminarie – Design thinking: Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) håller i en intro till Design thinking. Design thinking  innebär att skapa innovation utifrån människors behov. Genomförs av Business Design Lab på HDK tillsammans med Sahlgrenskas och Chalmers entreprenörsskolor.

Uppstart idégenerering

Klockan 18:15-20:15
Vill du ha hjälp att utveckla din idé? Kom den 7 september på uppstart av idégenerering med Drivhuset. Under kvällen genomförs det 2 workshops på temat idégenerering. Under 2 veckor efter den 7 september får du individuellt stöd och hjälp av Drivhuset att ta idé till nästa nivå. Kanske leder det fram till att du kan få din idé och ditt driv att fånga investerares öron på #pitchagbg den 21 september?!

Generell information Idédagen!

Datum: Torsdagen den 7 september, klockan 16-20:15
Plats: Kolgruvan, på Kolgruvegatan 12, Ringön
Kontakt: Lena Sjödin, lena.sjodin@vh.goteborg.se

 

2 reaktioner till “7/9 Idédagen! – inför #pitchagbg

Kommentarsfältet är stängt.