Pressmeddelande: Smaka världens mat på Hisingen

På lördag den 2 september kan den som vill prova mat från olika delar av världen besöka Ö-festen på Ringön. På festens matområde får oetablerade matentreprenörer plats och de serverar mat från nio olika länder, till exempel Peru, Elfenbenskusten och Pakistan.

– På Ö-festen ges personer som brinner för sin matkultur och vill utveckla sin matidé en möjlighet att testa sin idé på riktigt. Vissa av matentreprenörerna har kanske en matprodukt de brinner för eller säljer sin mat via sina egna nätverk redan. Det de har gemensamt är att de lagar genuin mat från sina hemländer, säger Jasmine Soufi, delprojektledare för kvinnors företagande i One Stop Future Shop.

Matentreprenörerna är deltagare i EU-projektet One Stop Future Shop som genom Göteborgs egna matinkubator stödjer personer som har idéer inom mat, bland annat genom tillgång till ett tillagningskök på Hisingen. Entreprenörerna får också riktad företagsrådgivning och möjlighet att delta i starta eget-kurser för att kunna utveckla sin idé. Förutom matentreprenörerna i matområdet kommer Ö-festen att bjuda på mat från lokala företag på Ringön.

– Vi ser fram emot en festlig och fartfylld lördag och hoppas på att många vill komma och testa de olika maträtterna. Det kommer dessutom finnas möjlighet att köpa mindre portioner hos flera av köken så att du som är nyfiken på olika typer av mat kan provsmaka fler, säger Jasmine Soufi.

Lista på matentreprenörerna och vilket lands matkultur de serverar mat ifrån:

Amna: Pakistan
Yesha och Ridhima: Indien
Ana Gema: Mexiko
Louis: Elfenbenskusten
Sofija: Sverige
Luisa: Peru
Osvaldo: Chile
Sandro: Bolivia
Hassan: Mellanöstern (Libanon & Palestina)

Vi kan ordna direktkontakt med någon av matentreprenörerna ovan om det önskas – kontakta Jasmine Soufi nedan för mer information.

Foto: Yesha och Ridhima lagar indisk mat på förra årets Ö-fest. Foto av: Jennie Olsson

Kontaktuppgifter:

Jasmine Soufi, delprojektledare inriktad mot kvinnors företagande och matinkubatorn i One Stop Future Shop
E-post: jasmine.soufi@vh.goteborg.se
Telefon: 072-855 34 53

Om Ö-festen på Ringön

Ö-festen arrangeras lördagen den 2 september och det är andra året den genomförs. Förra årets fest hade cirka 10 000 besökare.

I år blir det stor Ringöloppis, mat från när och fjärran, öppna dörrar till olika verksamheter på Ringön, konstutställningar, happenings, grönsaker, Stadsteatern rensar lagret, Vegas magiska ölträdgård och film när mörkret faller. Med mera.

Ö-festen 2017 är ett samarbete mellan flera företag och verksamheter på Ringön: Järnhallen, Ringöns Fastighetsägarförening, Trygg Vacker Stad, Fastighetskontoret, Saltet på Ringön, Business Region Göteborg, Göteborg2021, Kokokaka och EU-projektet One Stop Future Shop.

Mer information hittar du på Ö-festens Facebookevent: https://www.facebook.com/events/453674591659636/

Om One Stop Future Shop

One Stop Future Shop är ett EU-projekt med bas på Hisingen i Göteborg. Projektet erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till nya och befintliga företagare i Västra Götalandsregionen, särskilt i Göteborgsområdet. Det långsiktiga målet med One Stop Future Shop är att bidra till att Göteborgsregionen ska ses som en entreprenöriell och företagsam plats för alla och att fler ska komma i självförsörjning.

One Stop Future Shop har initierats av stadsdelsförvaltningarna på Hisingen: SDF Västra Hisingen, SDF Lundby och SDF Norra Hisingen. Projektet genomförs i samarbete med: Göteborgslokaler, Lokalförvaltningen, Business Region Göteborg, Röda Korset och Göteborgs universitet (Sahlgrenska School of Innovation and Entrepreneurship).

One Stop Future Shop är delvis finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Läs mer på http://www.onestopfutureshop.com